Συμμετοχή της Datamed στο 11ο Παν. Συνέδριο Υγείας

Στην προσπάθεια της εταιρείας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων όσον αφορά νέες τεχνολογίες στον τομέα της Υγείας, η ερευνητική ομάδα της εταιρείας παρουσίασε δύο εργασίες στο "11ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη διοίκηση, τα οικονομικά και τις πολιτικές της Υγείας", που διοργανώθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στις 10-12 Δεκεμβρίου, στο Hilton. Οι παρουσιάσεις έγιναν από τον Αλέξανδρο Χριστοδουλάκη και Μανώλη Χριστοδουλάκη.
 
 
 
 

Η πρώτη μελέτη (Αντώνης Μπιλλήρης, Μιχάλης Παπαδάκης, Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης, Χαράλαμπος Καρανίκας, Γιάννης Καμπούρης: «Στατιστικοί Δείκτες Απόδοσης Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου με τη Χρήση του Qlikview»), η οποία εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, έχει σκοπό την υλοποίηση και παρουσίαση Βασικών Δεικτών Απόδοσης (KPI's) του νοσοκομείου με τη χρήση του Πληρφοριακού Συστήματος Επιχειρηματικής Ευφυΐας Qlikview, ώστε να είναι δυνατή η άμεση επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, από χρήστες κλειδιά του νοσοκομείου.
 
 
 
 

Η δεύτερη μελέτη (Αντώνης Μπιλλήρης, Χαράλαμπος Καρανίκας, Ηλίας Μαγκλογιάννης, Όλγα Παπαδοδήμα, Αριστοτέλης Χατζηιωάννου, Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης: «Σχεδίαση και Υλοποίηση Φακέλου Υγείας για τη Διαχείριση και Υποστήριξη Κλινικών Αποφάσεων για Ασθενείς με Μελάνωμα») εκπονήθηκε στα πλαίσια του ερευνητικού έργου Promise και εξετάζει κατά πόσο ο  Φάκελος Υγείας δύναται να επεκταθεί για να ενσωματώσει ετερογενή, πολυεπίπεδα (-omics, ιστολογικών και κλινικών) δεδομένα, προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματική και ολοκληρωμένη υποστήριξη των κλινικών αποφάσεων για ασθενείς που πάσχουν από μελάνωμα.
 
 
 
 

Επιπλέον, η Datamed συμμετείχε ενεργά στα προσυνεδριακά φροντιστήρια που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, στην ενότητα με θέμα "Αξιοποίηση των Μεγάλων Δεδομένων Υγείας» (Health Big Data) για τη Βελτίωση των Υπηρεσιών Υγείας", ο Χάρης Καρανίκας, εκτός από το συντονισμό του φροντιστηρίου, πραγματοποίησε ομιλία σχετικά με τα "Δεδομένα Μητρώων Ασθενών", ενώ στην ίδια ενότητα παρουσιάστηκε η λύση για τον "Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου της Ηλεκτρονικής Συνταγρογράφησης. Επίσης, στην ενότητα με θέμα "Σύγχρονες Εφαρμογές Ηλεκτρονικής Υγείας για τον Γιατρό και τον Ασθενή" παρουσιάστηκε από τη Στέλλα Ελευθερίου η εφαρμογή της Datamed για το "Εθνικό Μητρώο Υπερβαρότητας και Παχυσαρκίας παιδιών και εφήβων".