Νέο Προϊόν TD-BactiLink για ‘’paperless λύση’’ στα Εργαστήρια Μικροβιολογίας

Η Technidata παρουσιάζει το TD-BactiLink, το καινοτόμο σύστημα νέας γενιάς για την ολοκληρωμένη διαχείριση των Εργαστηρίων Μικροβιολογίας.

Το TD-BactiLink είναι μια ειδική λύση middleware για εργαστήρια μικροβιολογίας που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την τεχνολογική πρόοδο και την paper-less οργάνωση, χωρίς να αλλάξουν το υπάρχον σύστημα εργαστηριακών πληροφοριακών συστημάτων  (LIS) που διαθέτουν.

Το TD-BactiLink εισέρχεται «ανάμεσα» στα υπάρχοντα συστήματα LIS και τα αυτοματοποιημένα όργανα μικροβιολογίας. Με το TD-BactiLink, το εργαστήριο βελτιώνει την αποτελεσματικότητά του, την ιχνηλασιμότητα και την αξιοπιστία του, μειώνει τους χρόνους απόκρισης και βελτιώνει τη φροντίδα του ασθενούς, μειώνοντας εν γένει το κόστος του συστήματος υγείας.

Ο χαρακτήρας της διαλειτουργικότητας βρίσκεται στον πυρήνα του εν λόγω συστήματος, με το TD-BactiLink να λαμβάνει ηλεκτρονικά τις αιτήσεις αναλύσεων που διαβιβάζονται από το υπάρχον LIS και στη συνέχεια να διαχειρίζεται τη δειγματοληψία και να επιστρέφει τα αποτελέσματα μετά από κλινική ή/και τεχνική επικύρωση. Το TD-BactiLink χρησιμοποιεί πρότυπα πρωτόκολλα επικοινωνίας, όπως το HL7 και συνδέεται εύκολα με οποιεσδήποτε συσκευές LIS και μικροβιολογίας.

Το TD-BactiLink έχει σχεδιαστεί από εξειδικευμένους μικροβιολόγους, ώστε να αντιμετωπίσει τις πραγματικές ανάγκες ενός σύγχρονου εργαστηρίου. Το middleware αυτό παρέχει στον χρήστη λειτουργίες που ικανοποιούν απόλυτα τις ειδικές ανάγκες των εργαστηρίων μικροβιολογίας ως προς αναλυτικές διεργασίες που διαχειρίζονται προσαρμόσιμα πρωτόκολλα, επιδημιολογία και προληπτικές ενέργειες και εξετάσεις που σχετίζονται με την καταπολέμηση των νοσοκομειακών λοιμώξεων.

Η Datamed έχει συνάψει σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας για Ελλάδα και Κύπρο με την Technidata, παγκόσμιο ηγέτη της μηχανογράφησης εργαστηρίων. Οι λύσεις της Technidata λειτουργούν με επιτυχία σε περισσότερες από 800 εγκαταστάσεις σε περισσότερες από 30 χώρες, διασυνδέουν περισσότερα από 15.000 ιατρικά μηχανήματα, εξυπηρετούν περισσότερους από 20.000 χρήστες ημερησίως και επεξεργάζονται καθημερινά περισσότερα από 150.000 εργαστηριακά δείγματα και 2.500.0000 εργαστηριακά αποτελέσματα.

TD-BactiLink.