Ακόμα μια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από την Datamed

Για ακόμα μια φορά, η Datamed διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 27 Ιουνίου, ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας, στα γραφεία της εταιρίας.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της προσφοράς στους συνανθρώπους μας, φίλοι και άνθρωποι της εταιρίας αφιερώσαμε 10 λεπτά από το χρόνο μας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουμε όσους το έχουν ανάγκη.

Κάθε μέρα συμπολίτες μας, μικρά παιδιά με καρκίνο, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, θύματα τροχαίων ατυχημάτων χρειάζονται αίμα. Κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναβάλλονται εγχειρήσεις και θεραπείες, συγγενείς και φίλοι των ασθενών αναζητούν τις μονάδες αίματος που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει η θεραπεία των δικών τους ανθρώπων.

Η Ελλάδα, κατατάσσεται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης. Σε κάθε νοσοκομείο 2 στους 10 ασθενείς χρειάζονται μετάγγιση, με τις ετήσιες ανάγκες της χώρας σε αίμα να ξεπερνούν τις 750.000 φιάλες και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας λιγότερο από το 50% των ετήσιων αναγκών της ικανοποιείται από εθελοντές αιμοδότες.


Η ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν.Θ.Α. "Σωτηρία", για λογαριασμό του "Συλλόγου Αιμοδοτών Datamed".

Το ερχόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις κοινωνικής προσφοράς.