Ηλεκτρονικά Ραντεβού - eRDV στις μονάδες ΠΕΔΥ και στα Κέντρα Υγείας για τους πολίτες

Η Datamed, σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ, μετά την επιτυχή υλοποίηση του συστήματος "κλεισίματος" ηλεκτρονικών ραντεβού, ολοκλήρωσε με επιτυχία την επέκταση του έργου που παρέχει τη δυνατότητα δωρεάν «κλεισίματος» ραντεβού σε όλες τις μονάδες ΠΕΔΥ και στα περισσότερα Κέντρα Υγείας, απευθείας από τους πολίτες όλης της χώρας.

Η νέα υπηρεσία eRDV για τους πολίτες ξεκίνησε δοκιμαστικά, την Τετάρτη 7/12/2016 και τέθηκε σε πλήρη παραγωγική λειτουργία την Πέμπτη 15/12/2016. Από τότε έως 31/12/20016, περισσότεροι από 5.000 ασθενείς έκλεισαν ή τροποποίησαν τα ραντεβού τους, μέσω της νέας υπηρεσίας.

Οι πολίτες επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική σελίδα http://rdv.ehealthnet.gr έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τη Μονάδα ΠΕΔΥ και ΚΥ, την ειδικότητα ή ακόμα και το γιατρό και εντελώς δωρεάν να «κλείσουν» το ραντεβού τους. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να εντοπίσουν το κοντινότερο σημείο φροντίδας και να επιλέξουν το χρονικά συντομότερο ραντεβού. Η ασφαλής πρόσβαση – πιστοποίηση στην υπηρεσία πραγματοποιείται εύκολα με την εισαγωγή των κωδικών που χρησιμοποιούνται στο taxisnet για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.

Το σύστημα τροφοδοτείται συνεχώς με τη διαθεσιμότητα των μονάδων ΠΕΔΥ και των ΚΥ, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και στις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας της ΠΦΥ. Επίσης, σύντομα, όλοι οι ιδιώτες γιατροί, θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν την διαθεσιμότητά τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού είτε για ιδιωτικό ραντεβού είτε για ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ ώστε να εμφανίζονται στις αναζητήσεις των πολιτών.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας είναι η διάθεση της υπηρεσίες και μέσω ΚΕΠ αλλά και μέσω τον Κέντρων Κοινότητας, με σκοπό την εξυπηρέτηση πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών διαδικτύου (internet).

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο 2016, τα συνολικά ηλεκτρονικά ραντεβού που κλείστηκαν ξεπέρασαν τα 6.000.000. Από αυτά, πάνω από 1.800.000 ραντεβού κλείστηκαν χωρίς τηλεφώνημα, εξοικονομώντας τουλάχιστον 2.000.000 €, μέσα σε ένα έτος. Πέραν της εφαρμογής των Ηλεκτρονικών Ραντεβού, η ομάδα της Datamed, μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Εταιριών ΟΤΕ, συμμετείχε ουσιαστικά στην ανάπτυξη των εθνικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών, όπως το Συνοπτικό Ιστορικό Υγείας, τον Εθνικό Ατομικό Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας (ΑΗΦΥ) και τη Συγκατάθεση Ασθενή, εφαρμογές εθνικής εμβέλειας, οι οποίες θα τεθούν σε παραγωγική λειτουργία στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.